Dana 19.12.2012. Udrugi Osmijeh odobren je projekt Grundtvig –pripremni posjeti

Dana 19.12.2012. Udrugi Osmijeh odobren je projekt Grundtvig –pripremni posjeti.
U projektu sudjeluje 7 europskih zemalja: Španjolska,Grčka, Slovenija, Portugal, Poljska, Italija i Hrvatska kao buduća članica europske unije.
Našu državu će predstavljati Udruga Osmijeh a projekt se odnosi na pripremni posjet u Španjolsku u organizaciju Algba de Ronda u mjestu Ronda u Andaluziji.
Projekt je iz programa Grundtvig –cjeloživotno učenje a odnosi se na međugeneracijsko učenje mladih i starijih kao i razvijanju socijalnog poduzetništva.
Ovaj projekt je nam jako važan jer smo suosnivači prve Socijalne zadruge “Pružimo ruke” Bjelovar koja će se baviti socijalnim uslugama i proizvodnjom.Ona bi zapošljavala invalide i sve marginalizirane osobe a prihod od usluga bi se usmjeravao u daljnje aktivnosti što bi značajno moglo smanjiti potrebe za financijskim sredstvima iz proračuna.
S obzirom da je naša Vlada donijela izmjene u financiranju nevladinog sektora i smanjila donacije, a predsjednik države sudjeluje u izradi Strategije socijalnog poduzetništva, smatramo da se i naša županija mora uključiti u što brži razvoj socijalnog poduzetništva. Time bi se mnogi poslovi socijalnog zbrinjavanja i zapošljavanja odvijali u socijalnom poduzetništvu a time i povećalo samozapošljavanje s obzirom na veliki broj nezaposlenih osoba.

Udruga Osmijeh
Udruga Osmijeh
Udruga Osmijeh
Udruga Osmijeh
Udruga Osmijeh
Udruga Osmijeh