Godišnja skupština Udruge za razvoj civilnog društva “OSMIJEH” Bjelovar 2009.

Dana 4. travnja 2009. u Hotelu Central održana je Godišnja skupština Udruge za razvoj civilnog društva “OSMIJEH” Bjelovar. Udruga ima 66 članova od kojih je 55 prisustvovalo radu Skupštine. Na Skupštini je podnijet izvještaj o radu, financijski izvještaj te izvještaj Nadzornog odbora za 2008. godinu.

Vera Šakić Frntić podnijela je Izvještaj o radu 2008. godine u kojem se osvrnula na projekte „Baza podataka o udrugama Grada Bjelovara“ i „Baza podataka o udrugama BBŽ“, „Vitrine u 5 gradova BBŽ“, „I odrasli uče“ – prvi i drugi ciklus tečaja engleskog jezika te na gostovanje u Kanadi koji su uspješno provedeni tijekom prošle godine i ostale projekte u kojima je udruga sudjelovala.

Udruga je povezana s četiri međunarodne organizacije i stekla je dva međunarodna certifikata. Naglasila je kako je ostvarena veoma dobra suradnja sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom koja je pokazala velik stupanj razumijevanja za razvoj civilnoga društva te iskazala potporu spomenutim projektima, financijski i institucionalno. Nakon toga je predložen Plan rada kao i financijski plan za 2009. godinu.

U drugom dijelu rada Skupštine dodijeljene su diplome vezane za projekt „I odrasli uče” – tečaj engleskog jezika. Projekt je namijenjen odraslim osobama, nezaposlenima i umirovljenicima. Tečaj je pohađalo 45 polaznika u tri grupe I, II i III, a radilo se po programu Oxforda. Predavač je bila prof. Stela Šupić. Projekt je financirala Bjelovarsko-bilogorska županija te Udruga Osmijeh, a nastava se odvijala u prostorijama Županije. Nakon radnog dijela sjednice podijeljeni su prigodni pokloni, a članovi pozvani na domjenak.