Tribine o homeopatiji 2014.

Dana 7. 4. 2014. za učenike srednje škole “Bartola Kašića” Grubišno Polje održano je predavanje pod nazivom “Emocije, snaga koja nas pokreće”.
Predavanje je održala g.Grozdana Grubišić Popović koja je članica Udruge Osmijeh”, te član Hrvatske udruge homeopata (HUH). Zavšilao snovni stupanj homeopatije po LICH-u (London International Colledge of Homeopathy) i trenutno privodi kraju dvogodišnji e-learning IACH program studija s GeorgeomVithoulkasom (International Academy of Classical Homeopathy).
O homeopatiji je održala predavanja u sklopu obilježavanja svjetskog tjedna homeopatije 2013. godine u knjižnicama u Novskoj, Bjelovaru i Čazmi; a nakon toga u Splitu, Koprivnici i Pazinu. Povodom Dana žena 2014.knjižnica u Novskoj je organizirala ženski tjedan, u kojem je održala predavanje „Emocije – snaga koja nas pokreće“.

Dana 8. 4. 2014. – Pučka čitaonica i knjižnica Daruvar, održano je predavanje na temu “Što je homeopatija i kako nam može pomoći” dok je dana

– 10. 4. 2014. – knjižnica “Mato Lovrak” Grubišno Polje, održano predavanje sa istom temom. Predavač je bila članica udruge Osmijeh Grozdana Grubišić Popović, dipl. ing. te član Hrvatske udruge homeopata (HUH). Zavšila osnovni stupanj homeopatije po LICH-u (London International Colledge of Homeopathy) i trenutno privodi kraju dvogodišnji e-learning IACH program studija s GeorgeomVithoulkasom (International Academy of Classical Homeopathy).

Homeopatija je prirodna medicina i djelotvoran sustav liječenja koji holističkim pristupom nastoji kod bolesne osobe potaknuti urođenu sklonost organizma na samoiscjeljenje malim količinama supstancija prirodnog porijekla.Pri tome koristi posebno pripremljene lijekove, koje nazivamo remedijama.Remedije su napravljene od različitih tvari iz prirode: biljaka, kemijskih elemenata i njihovih spojeva, te tvari životinjskog porijekla. Homeopatski pripravci su sigurni i netoksični.Homeopatija ima za cilj pomoći pacijentu i zato ne isključuje sve što može dovesti do tog cilja.
Predavanje je prikaz nastanka i temeljnih principa na kojima homeopatija djeluje, kao i prikaz najčešće korištenih lijekova u akutnim stanjima našeg svakodnevnog života.
Začetnik današnje homeopatije je njemački liječnik, kemičar i prevoditelj Samuel Hahnemann, koji je živio i djelovao koncem 18.i početkom 19. stoljeća.
Osnovni princip djelovanja homeopatije je princip sličnosti – bolest se može tretirati supstancom koja može proizvesti simptome slične onima od kojih pacijent pati. Važan je i princip totaliteta, jer se u obzir uzimaju svi simptomi: mentalni, emocionalni i fizički, na temeljukojih se određuje potrebna remedija.